Srpski državljanin uhapšen u Zadru: Nasrnuo na policiju potpuno nag

B92
Foto: Arhiva

Policijski službenici Policijske uprave Zadar izvršili su istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Srbije koji se sumnjiči da je napao službeno lice.

On se sumnjiči da je 19. jula oko 22.20 časova u Donjem Karinu fizički napao policajca, udarivši ga više puta, kada su ga policajci primetili kako leži na ivici puta, potpuno nag i bez obuće.

Uz upotrebu sredstava prinude, priveden je u prostorije policije, gdje je alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,89 promila, dok kod sebe nije imao lična dokumenta i nije želio da daje podatke o sebe.

On je do otrježnjenja smješten u prostorije policije i ukazana mu je ljekarska pomoć, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, a nastavkom kriminalističke obrade utvrđeno je da se radi o državljaninu Srbije koji nema regulisanu kratku -vremenski boravak u Republici Hrvatskoj.

Povređenom policajcu je ljekarska pomoć pružena i u HMP Benkovac, a njegove povrede su klasifikovane kao lakše tjelesne povrede.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 40-godišnjeg stranog državljanina podnijeta je krivična prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru i on je predat odjeljenju za pritvor PU zadarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana