Srpska djeca iz Gline u jubilarnom projektu

Srna
Foto: gs

GLINA- Srpska djeca školskog uzrasta iz Gline biće ove godine prvi put dio velikog 10. jubilarnog projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", dogovorili su danas u Glini predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i zamjenik gradonačelnika Branka Bakšić Mitić.

Na sastanku, na kojem su učestvovali potpredsjednik Gradskog vijeća Nikola Janus i rukovodstvo Vijeća srpske nacionalne zajednice Gline, dogovoreno je da krajem juna više od 35 srpske djece iz ovog grada budu dio ovog velikog projekta.

"Željeli smo da nam dođu zajedno 500 srpske djece sa Kosova i Metohije koji dolaze već deset godina, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja Podrži me iz Kosovske Mitrovice", rekao je Srni Arlov.

On kaže da srpska djeca iz Gline, koja već drugu godinu nakon zemljotresa žive u oštećenim kućama i kontejnerima, zaslužuju da im bude pružena pažnja, a Republika Srpska im je najbliža po svemu i najbolje ih razumije, kao i njihove drugare sa Kosova i Metohije.

"Za slavu hrama Malu Gospojinu 21. septembra u Glini Odbor će prvi put organizovati lomljenje slavskog kolača sa zlatnikom u liku Male Gospojine u čemu će učestvovati djeca. Branka Bakšić Mitić, zamjenik gradonačelnika Gline, zahvalila je Odboru i Miloradu Arlovu za posjetu, stalnu pomoć i pozivu da srpska djeca iz Gline budu dio ovog velikog projekta i posjete Banjaluku.

"Arlov više godina unazad našoj našoj djeci obezbeđuje za Nikoljdan paketiće, a prošle godine u avgustu je obezbijedio jednodnevni izlet u Banjaluku našoj djeci i članovima Vijeća srpske zajednice grada Gline uz pomoć direktora Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka Vlade Đajića", kaže ona.

Janus je rekao da Arlov ni danas nije zaboravio srpsku djecu iz Gline, a obradovao ih je sa još dva projekta koji se planiraju ove godine realizovati uz pomoć Odbora i Vijeća srpske nacionalne zajednice grada Gline.

"Hvala Vladi Republike Srpske, premijeru Radovanu Viškoviću, kao i Arlovu za pomoć koju pružaju srpskoj zajednici u Glini i na kompletnoj obnovi velike kosturnice na Pravoslavnom groblju za 2.300 srpskih žrtava koje su u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj zvjerski ubile ustaše u glinskom pokolju 13. maja i 2. avgusta za Svetog Iliju 1941. godine", naglasio je Januš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana