Srbi nisu uslovljavali Hrvatsku na putu ka EU

Agencije
Srbi nisu uslovljavali Hrvatsku na putu ka EU

Zagreb - Srbi u Hrvatskoj su podržali pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji i nisu je uslovljavali da završi sva suđenja za ratne zločine, rekao je u petak predsjednik Odbora za spoljnu politiku Hrvatskog sabora i poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac.

Upitan da li je riječ o dodatnom pritisku na Srbiju, Pupovac kaže da ne zna da li je riječ o tome ili je to rezultat pritiska hrvatske javnosti povodom puštanja na privremenu slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja.

- Ali ono što mogu reći jeste da se Hrvatska u više navrata odredila da neće uslovljavati pristupanje Srbije EU, nego da će pregovarati o svim otvorenim pitanjima, otvoreno i sa interesom da se dođe do rešenja - rekao je Pupovac.

Što se tiče suđenja za ratne zločine, kako je dodao, Srbi u Hrvatskoj su podržali pristupanje Hrvatskoj EU. On je istakao da nije završila najveći dio posla, a neke nije ni započela.

Pupovac je reagovao na izjavu hrvatskog ministra pravde Orsata Miljenića da će ta zemlja usloviti evropske integracije Srbije podizanjem optužnica za ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana