"Spržena im ždrijela i želudac": Hrvatskom se širi informacija o otrovanim sokovima i vodi

Tanjug
Foto: Ilustracija

ZAGREB - Društvenim mrežama se masovno širi informacija kojom se građani Hrvatske upozoravaju da su neki gazirani sokovi i određena flaširana voda otrovani.

U porukama, koje prenosi zagrebačka N1 tv., navodi se da su neki ljudi pili mineralnu vodu jednog proizvođača i da su se otrovali kiselinom koja im je spržila jednjak i želudac.

Prema neslužbenim informacijama, policija istražuje događaj koji se dogodio u jednom od riječkih kafića.

"Do mene je došla informacija iz pouzdanog izvora… postoje već dva trovanja kiselinom na gastro, ne kod nas, ali u našem gradu, ljudima su spaljeni želudci i jednjaci, i imaće strašne posljedice, nisu još sigurni da li neko truje boce ili je greška u proizvodnji, pa eto, nemojte piti, upozorite djecu i druge bližnje", stoji u jednoj od poruka.

Rijeka Danas piše da su slučaj podsjeća na događaj iz maja kada je Stanku Lakoviću nakon konzumiranja mineralne vode u riječkom restoranu spržen jednjak.

U porukama na mrežama se napominje da policija već radi na ovom slučaju, kao i da je za danas najavljeno javno obraćanje proizvođača, prenosi Dnevnik.hr.

Iz riječke bolnice da su primili pacijenta s mogućom hemijskom povredom jednjaka, piše hrvatski portal 24sata.

Iz riječkog KBC kažu da je stanje pacijenta s mogućom hemijskom povredom jednjaka trenutno stabilno i da je u toku dijagnostičko-terapijski postupak.

"Odmah tokom prijema i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko–goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije", saopšteno je iz riječke bolnice, prenosi portal.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana