Spriječeno krijumčarenje cigareta vrijednosti 850.000 evra

GS
Foto: Tviter

BAR- Službenici Uprave prihoda i carina, sprovodeći akciju sprečavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1.120 paketa cigareta brendova Montreal i Kosmopolitan.

U saopštenju UPC se navodi da se vrijednost procjenjuje na 850 hiljada evra.

"Pomenute cigarete nisu nigdje evidentirane zbog čega se osnovano sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nisu mogli iznijeti iz Slobodne zone. Tokom akcije kodnog naziva 'Zaključavanje', koja je sprovedena po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani su svi kontejneri u Luci Bar – tačnije 786 praznih i 185 punih kontejnera", navodi se u saopštenju.

Uprava prihoda i carina izvještaj o zatečenom stanju dostaviće nadležnom Tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, javlja RTCG.

"Pojačan je nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru. U posljednjih nekoliko nedjelja Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta", kazali su iz UPC.

1/5 Službenici UPC, sprovodeći akciju spriječavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1120 paketa cigareta brendova Montreal i Cosmopolitan. pic.twitter.com/UD2GYIfLiT

— Uprava prihoda i carina CG (@CgUprava) June 22, 2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana