Spriječena otmica jednog od lidera narodne milicije u Donbasu

Srna
Spriječena otmica jednog od lidera narodne milicije u Donbasu

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) uhapsila je sedam osoba zbog pokušaja otmice jednog od lidera narodne milicije u regionu Donbas, koju je organizovala ukrajinska obavještajna služba, saopšteno je danas iz FSB-a.

- Ruski FSB je u sklopu specijalne operacije otkrio i presreo nezakonit čin otmice koju je ukrajinska služba pripremala na ruskoj teritoriji i prisilno prebacivanje jednog od lidera narodne milicije Donbasa i aktivnog učesnika u borbama protiv snaga iz Kijeva - ističe se u saopštenju, prenosi ruska novinska agencija TASS.

U saopštenju se ističe da su tokom pokušaja otmice uhapšeni ruski državljani Makarov T.B., Miščenko M.S., Kapkajeva O.D., Pjizin M., Moroz A. i Dolgov V.V. Otmicu su organizovali i koordinisali ukrajinski državljani Andrej Bajdala i Igog Miščenko.

Prema podacima FSB-a, organizatori otmice dobijali su naređenja od šefova ukrajinske bezbjednosne službe A. Rusnaka i A. Poklada.

U saopštenju se dodaje da su ukrajinske obavještajne službe pripremale još nekoliko otmica i ubistava ruskih državljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana