Split: Napad na prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine

Agencije
Split: Napad na prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine

Split - U prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu noćas je ubačena pirotehnika, a policija za ovaj napad sumnjiči dva lica.

Prije ubacivanja pirotehnike, na prostorijama Vijeća na Mažuranićevom šetalištu razbijen je prozor.

Policija je evidentirala incident koji su dogodio malo poslije ponoći i nema podataka o većoj šteti, prenose hrvatski mediji.

U Splitu su sinoć navijači fudbalskog kluba “Hajduk” protestovali zbog uvođenja ćirilice u Vukovaru. Članovi “Torcide” pri tome su koristili obilje pirotehnike, a nakratko je blokiran i saobraćaj u Vukovarskoj ulici.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar nazvao je sramotnim sinoćnji događaj i izrazio očekivanje da će policija i pravosuđe brzo i efikasno odraditi svoj dio posla.

“Sramota. Vandalsko i huligansko ponašanje, a znamo pozadinu i ko huška. To su naši sugrađani, jedna od niza nacionalnih manjina koje žive u Splitu”, rekao je Baldasar portalu “Indeks”.

Baldasar je izrazio nadu da će njegovi sugrađani osuditi ovakvo vandalsko ponašanje.

“Nasilje neće eskalirati, jer smo pravna država. Očekujem da policija i pravosudna tijela brzo i efikasno odrade svoj dio posla”, naveo je Baldasar.

Članovi Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu napadnuti su početkom
prošle godine u svojim prostorijama kada je grupa mlađih Splićana upala i razbijala inventar nakon utakmice rukometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana