Spajić: Zaduženje na londonskoj berzi 687 miliona evra

GS
Foto: Arhiva

PODGORICA - Crna Gora se zadužila putem emisije obveznica na londonskoj berzi za 687 miliona evra, što će biti utrošeno za vraćanje starih kredita i infrastrukturne projekte, potvrdio je crnogorski premijer Milojko Spajić.

"Upravo je zaključena sedmogodišnja transakcija na Londonskoj berzi od 687 miliona evra i kamatnom stopom 5,8 odsto", objavio je Spajić na društvenoj mreži "Iks".

Prema njegovim riječima, ovako obezbijeđen novac će se koristiti isključivo za vraćanje starih kredita, kao i infrastrukturne projekte za razvoj države.

"Nažalost, ovih dana smo i svjedočili užasnim i senzacionalističkim medijskim natpisima o transakciji - koji su prkosili svim pravilima londonske berze koji nalažu da transakcija nije javna dok se ne završi proces, kada ta obveznica može slobodno da se trguje na berzi i da svi njeni detalji postaju dostupni svima. Uprkos tome - pojedini mediji i kvazi analitičari nisu prestajali da bombarduju javnost sa špekulacijama, poluistinama i lažnim informacijama prije završetka procesa", napisao je Spajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana