Snijeg zavijao veći dio Hrvatske

Agencije
Snijeg zavijao veći dio Hrvatske

Zagreb - Novo sniježno nevrijeme zahvatilo je prošle noći i jutros zapadne i centralne krajeve Hrvatske, pa je snijeg pao u Rijeci i drugim mjestima Kvarnerskog zaliva, pa čak i na ostrvima, prenose agencije.

Kako je saopštio državni hidrometeorološki zavod, najviše je snijega očekivano palo u Gorskom kotaru gdje su izmjerene visine i preko jednog metra.

Na velebitskom vrhu Zavižan izmjereno je 288, a u mjestu Begovo Razdolje 195 centimetara.

U Zagrebu je palo 25 centimetara, a na Sljemenu, vrhu Zagrebačke gore izmjereno je 122 centimetara.

U Rijeci je palo 17 centimetara snijega, što je uzrokovalo probleme sa saobraćajem u gradu, ali i u okolnim mjestima, kao i na kvarnerskim ostrvima Krku, Cresu i Lošinju koji su se takođe zabijeleli.

Za razliku od Rijeke, zimska služba u Zagrebu funkcioniše sa momentalno aktivnom 181 ekipom, pa problema u saobraćaju nema, iako je usporen.

Kako je saopšteno iz Hrvatskog autokluba, zbog snijega se otežano vozi u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i većem dijelu centralne i sjeverozapadne Hrvatske.

Na većini puteva proglašeni su zimski uslovi - zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog snijega autobusi iz Dalmacije prema Zagrebu kasne oko 90 minuta, dok se željeznički saobraćaj odvija bez teškoća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana