Snijeg paralisao Hrvatsku

Agencije
Snijeg paralisao Hrvatsku

Zagreb - Snježna mećava zahvatila je Sljeme kod Zagreba, a dva autobusa s decom bila su tamo zaglavljena, jer je prethodno kombi sletio sa ulice i zaustavio saobraćaj, prenosi portal Indeks.hr.

I planinu Biokovo u Hrvatskoj pogodila je snjeznna mećava, a prizori podsjećaju na scene iz horor filmova.


Snimak mećave i jakih i glasnih udara vjetra objavio je Krometeo na svom Fejsbuk profilu.

Na planini je do sada napadalo 20 centimetara snijega.

Snijeg je u poslijepodnevnim časovima počeo da pada i u Karlovcu i Varaždinu gdje je palo skoro deset centimetara snijega.

Iz hrvatskog Državnog meteorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da tu zemlju očekuju obilne snežne padavine i stvaranje snežnog pokrivača debljine i više desetina centimetara.

U subotu i njedelju najavljuje se prolazno smirivanje vremenskih prilika, a zatim od ponedjeljka novo zahlađenje i povremene padavine: snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mjestimice susnježica i snijeg. Takvo bi vrijeme trebalo da potraje sve do četvrtka. Najavljeno je da će se temperatura narednih dana u pojedinim mjestima spustiti i na minus 10 stepeni.

"Jutarnji list" javlja da pojedini putevi u Hrvatskoj nisu prohodni.

Na auto-putu A4 Goričan-Zagreb prekinut je saobraćaj zbog preprečenih teretnih vozila između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru ka Zagrebu.

Zimski su uslovii na auto-putevima duž cele A2 Zagreb-Macelj te A4 Goričan-Breznički Hum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana