Snažno nevrijeme pogodilo Makarsku

Agencije
Snažno nevrijeme pogodilo Makarsku

Makarska - Jako nevrijeme praćeno grmljavinom i kišom zahvatilo je u četvrtka oko 8,30 sati veći dio Makarskog primorja, za sat i po u gradu je palo 27 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura se sa 29 stepeni Celzijusa spustila na 22 stepena, koliko je izmjereno u deset sati, saznaje se u makarskoj Meteorološkoj stanici Osejava.

Količina kiše može samo malim dijelom uticati na dotok vode lokalnih izvora, kazao je tehnički direktor makarskog Vodovoda Joze Markić.

Naglasio je da su u gradu već dogovorena smanjenja potrošnje vode za polijevanje zelenih površina, a makarske ulice i trgovi do daljnjega se neće prati, izuzev nakon ribarskih večeri.

Prema informaciji direktora Vodovoda Šimuna Borića za sutra je sazvan sastanak Nadzornog odbora i Uprave Vodovoda Makarska, kako bi se dogovorile dalje mjere štednje vode i u Makarskoj i na cijelom Makarskom primorju s obzirom da dnevna potrošnje vode iznosi i do 35 hiljada kvadratnih metara pa je juče poslije podne dio II visinske zone u gradu nekoliko sati bio bez pitkom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana