Smjena Hasanbegovića medijski spin

Srna
Smjena Hasanbegovića medijski spin

Zagreb - Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac nazvao je medijskim spinom pisanje "Jutarnjeg lista" da je HDZ spreman da žrtvuje ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zarad nove većine u parlamentu, ukoliko to budu tražili poslanici nacionalnih manjina.

"U Hvatskoj je mnogo spinova u vezi sa razrješenjem krize. Biće ih i dalje sve do momenta dok se ne bude vidjelo koji je stvarni ishod moguć", rekao je Pupovac.


On nije želio da kaže da li ga je HDZ kontaktirao u vezi sa formiranjem nove vladajuće većine u Hrvatskom saboru, prenose beogradski mediji.

Pozivajući se na izvore u vrhu vladajuće hrvatske stranke, "Jutarnji list" je
danas objavio da je HDZ spreman da žrtvuje Hasanbegovića zarad nove većine u Hrvatskom saboru, ako to budu tražili poslanici nacionalnih manjina.

List navodi da je "jasno da manjinski poslanici, posebno članovi SDSS-a i poslanik italijanske nacionalne manjine Furio Radin, sa kojima je Hasanbegović ratovao, uslovljavaju eventualnu saradnju sa mogućom novom vladom odlaskom aktuelnog ministra kulture iz Banskih dvora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana