Smijenjeni čelnici opštine Budva otvorili put do zgrade za porodice policajaca

Srna
Smijenjeni čelnici opštine Budva otvorili put do zgrade za porodice policajaca

BUDVA - Smijenjeni gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović otvorili su danas put koji vodi do zgrada sa stanovima za prosvjetne radnike i zaposlene u Upravi policije u Budvi.

- Mi smo im dali zemlju da naprave stanove, doveli im struju i sada put, a oni su nam se zahvalili pendrecima i suzavcem. Tuku nas i hapse - poručio je Carević na svečanom otvaranju puta u naselju Dubovica koji vodi do zgrada sa stanovima za poslicijske službenike.

Projektom, vrijednim 900.000 evra kojim je omogućen pristup završenim zgradama zaposlenima u Upravi policije, MUP-u i Agenciji za nacionalnu bezbjednost, saobraćajno su povezani i susjedni kompleks nezavršnih zgrada sa 150 stanova za zaposlene u pet školskih i predškolskih ustanova u gradu.

Careviću i Radoviću jutros su uručena nepečatirana rješenje o razrješenju, po osnovu odluke nove skupštinske većine, donesene na sjednici na kojoj je nova odbornička većina imenovala za gradonačelnika Budve Nikolu Divanovića (DPS), a za predsjednika SO Budva Anđelu Ivanović (Crnogorska).

Tu odluku Carević i Radović ne priznaju, te su ponovili da su oni legitimni predstavnici građana.

Njih dvojica su jutros zaustavljeni na ulazu u zgradu opštine Budva, ispred koje se nalazi policijski kordon, dok privatno obezbjeđenje koje se nalazi u zgradi određuje ko može da uđe.

Govoreći o izgradnji puta, Radović je istakao da je to "primjer kako radi jedna ozbiljna, sigurna, vlast, gdje se ne krade".

- Sve je urađeno u planiranom roku, uz poštovanje svih zakonskih procedura, što sa projektima ranije vlasti i ovim što pokušavaju da uzurpiraju vlast i prekroje izbornu volju građana, nije bio slučaj - naveo je Radović.

Radović je izrazio čuđenje "da nema nikoga iz budvanskog Centra bezbjednosti, da se zahvali".

- Ne, oni su nam se zahvalili pendrecima i suzavcem. Da nije nas pod šterikama bi morali da budu u stanovima, jer smo mi omogućili i da dovedemo struju - naglasio je Radović.

On je dodao da su jutros građani "imali priliku da vide okupaciju opštine od strane mafije i policije" i naveo imena ljudi koje smatra odgovornim za "desant na opštinu Budva".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana