Slučaj “Fimi medija”: Marketinška agencija plaćala rokovnke sa logom HDZ-a

Agencije
Slučaj “Fimi medija”: Marketinška agencija plaćala rokovnke sa logom HDZ-a

Zagreb - Pred zagrebačkim Županijskim sudom dvoje kooperanata “Fimi medije” potvrdilo je da je ova marketinška agencija plaćala račune za olovke i rokovnike sa logom HDZ-a, prenose agencije.

Vlasnik preduzeća “Ceh” Zdenko Kolaček rekao je da je njegova kompanija ispostavila “Fimi mediji” dvije fakture za ukupno 5.460 olovaka na koje su otisnuli logo HDZ-a.

Kolaček je istakao da nikada nije imao kontakt s bilo kim iz “Fimi medije”, jer je posao dogovoren sa kompanijom “Ema 95” koja im je dostavila prazne olovke, prenose mediji u Hrvatskoj.

Svjedok Zvonko Fišer rekao je da je njegova kompanija “Mar-mar” ispostavila “Fimi mediji” rokovnike sa logotipom Hrvatskih šuma i HDZ-a, što je ta agencija uredno platila.

On je dodao da se ne sjeća o kolikom je broju rokovnika riječ, odnosno koliko ih je bilo za Hrvatske šume, a koliko za HDZ.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i još deset fizičkih i pravnih osoba optuženi su za izvlačenje oko deset miliona evra iz državnih preduzeća i ministarstva preko privatne marketinške agencije “Fimi medija”, po kojoj je slučaj i dobio ime.

Suđenje će biti nastavljeno 5. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana