Slučaj Antonije: Kosti na analizi FOTO

index.hr
Slučaj Antonije: Kosti na analizi FOTO

Zagreb -- Policija sa psima tragačima od jutros "češlja" teren na kom su juče pronađene ljudske kosti za koje se sumnja da su pripadale Antoniji Bilić.

Naime, kosti je juče poslepodne otkrio jedan mještanin naselja Modruši, u opštini Josipdol u Hrvatskoj, koji je odmah nazvao policiju.

On je u šumi pored mjesta na kom se zaustavljaju kamioni pronašao ljudsku lobanju, a policija je kasnije otkrila još posmrtnih ostataka, prenosi Index.hr. Policija je na terenu od juče, a obustavljena je oko 13.30 časova.

U međuvremenu, pronađeni ostaci proslijeđeni su u Zavod za sudsku medicinu, a naložena je obdukcija i DNK analiza.

Veljko Dadasović i Milan Rendulić, mještani koji su pronašli lobanju, danas su novinarima na terenu ispričali kako su došli do otkrića. Prema njihovim izjavama, oko 15 sati su se vozili traktorom kada su ugledali nešto bijelo. Najprije su mislili da se radi o lopti. Kada su prišli vidjeli su da se radi o lobanji, pored koje su, kako kažu, našli i gumicu za kosu i lopatu.

Iako još uvijek nije poznato ni da li su kosti pripadali ženskoj ili muškoj osobi, u javnosti su se već pojavila informacija pojavile su se špekulacije da bi se moglo raditi o kostima nestale i kako se sumnja ubijene Antonije Bilić, za čije je ubistvo je osuđen Dragan Paravinja.

Indeksov izvor blizak istrazi naglašava da se ništa konkretno još ne zna i da pre DNK analize neće biti moguće reći radi li se o tijelu Antonije Bilić. Međutim, isti izvor napominje da već i sama lokacija na kojoj su nađene kosti budi sumnju da bi one mogle biti povezane s nestankom 17-godišnje Drnišanke.

I advokat porodice Bilić kaže da bi lokacija na kojoj su našene kosti mogla biti ona do koje je došao Paravinjin kamion, nakon 22 minuta poslije kojih više nije mogao da bude praćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana