Slovenija: Uništeno sito sa vodenim žigom za proizvodnju papira za glasačke listiće

Srna
Foto: srna

SARAJEVO - Sito sa vodenim žigom korištenim za proizvodnju papira za štampanje glasačkih listića za opšte izbore 2018. godine uništeno je u Sloveniji u prisustvu tri člana Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, koji su posmatrali parlamentarne izbore u toj državi.

Sito je čuvano kod slovenačke firme "Radeče papir nova" iz Radeče. Uništeno je na osnovu odluke CIK-a od 10. marta pomoću otvorenog plamena. O tome je sačinjen zapisnik i obezbijeđena video i fotografska dokumentacija uništenja sita, saopšteno je iz Komisije.

Uništavanju su prisustvovali članovi CIK-a Irena Hadžiabdić, Vlado Rogić i Jovan Kalaba koji su juče posmatrali parlamentarne izbore u Sloveniji. To je, navode iz CIK-a, bila prilika za razumijevanje različitih izbornih sistema i primjenjivanje najboljih praksi na izborima u BiH.

Posmatračka delegacija BiH posebno je bila zainteresovana za organizaciju prijevremenog /ranog/ glasanja, s obzirom na to da takva mogućnost postoji u Sloveniji. Delegacija CIK-a je na Brdu kod Kranja prisustvovala radnom sastanku predstavnika izbornih komisija Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Letonije sa Državnom izbornom komisijom Slovenije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana