Slovenija: Komemoracija žrtvama kovida-19

Tanjug
Slovenija: Komemoracija žrtvama kovida-19

LjUBLjANA - Visoki slovenački državni i vjerski zvaničnici prisustvovali su danas parastosu na ljubljanskom groblju Žale ljudima koji su preminuli od kovid-19, na godišnjicu prve smrti zabilježene u Sloveniji.

U uvodnoj riječi, predsjednik Slovenije Borut Pahor izrazio je saučešće porodicama žrtava i rekao da virus još nije poražen, prenela je STA.

- Mnogi ljudi u ovim nemilosrdnim vremenima oprostili su se u dubokoj i bolnoj samoći, bez poslednjeg, nježnog dodira i gorkih suza oproštaja u očima svoje rodbine - rekao je predsjednik Slovenije na ceremoniji.
Dodao je da to ostavlja duboke rane koje nikada ne zarastaju kod onih koji ostaju.

Na glavnom groblju u prestonici Slovenije danas je zasađena i žalosna vrba u znak sjećanja na žrtve kovid-19.
Drvo je blagoslovio ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore, koji je rekao da pokojnika ne možemo vratiti u život, da ne možemo odnijeti bol ožalošćenima, a da zdravstvenim radnicima nisu potrebne plitke riječi.

On je dodao da se preminulima može odati počast i da se vjernici mogu moliti za njih, da se ožalošćenima može pokazati bliskost i saosjećanje, a zdravstvenim radnicima zahvalnost i pozvao ljude da budu zajedno jer virus još nije poražen.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana