Slovenačka ograda prešla na Hrvatsku stranu

Srna
Slovenačka ograda prešla na Hrvatsku stranu

Zagreb - Hrvatski specijalci povukli su se sa granice sa Slovenijom nakon što je postignut dogovor da će sa slovenačke strane biti uklonjena ograda koja je dijelom zahvatila teritoriju Hrvatske.

Očekuje da ograda, koja je zahvatila teritoriju Hrvatske kod graničnog prelaza Harmica, bude uklonjena ujutro nakon što je načelnik zagrebačke policije Goran Burušić prenio zahtjev Slovencima, prenose hrvatski mediji.


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić rekao je da su Slovenci prilikom podizanja ograde kod Sutle ušli na hrvatsku teritoriju.

Problem je što tok rijeke Sutle ne prati granicu Hrvatske i Slovenije, pa je žičana ograda na nekoliko kritičnih tačaka postavljena tako da ulazi na teritoriju susjedne zemlje.

Slovenci nisu željeli da pomjere žicu, pa su stigli hrvatski specijalci. Istovremeno su sa druge strane stigli slovenački specijalci naoružani automatskim puškama.

Slovenija je u Međimurju, kod prelaza Bukovje - Gibine, tokom dana postavila ukupno 1.350 metara prepreka. Pazili su da ne uđu na hrvatski teritoriju, pa su žicu postavili dvadesetak metara unutar granične linije.

Slovenija je juče najavila da će danas početi podizati žičanu ogradu na granici s Hrvatskom da bi spriječila nekontrolisan priliv izbjeglica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana