Slovenac pokušao da autom ubije dva sunarodnika na auto-putu u Hrvatskoj

Srna
Slovenac pokušao da autom ubije dva sunarodnika na auto-putu u Hrvatskoj

ZAGREB - Državljanin Slovenije osumnjičen je za pokušaj ubistva dvojice sunarodnika na koje je naletio automobilom nakon verbalnog sukoba na auto-putu u Hrvatskoj i nalazi se u pritvoru, saopštila je večeras zagrebačka policija.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv tridesetdevetogodišnjeg Slovenca osumnjičenog za pokušaj ubistva dva muškarca od 42 i 35 godina prilikom sukoba u saobraćaju na auto-putu kod naplatne stanice Sveta Helena.

Mlađi muškarac je tom prilikom zadobio teške, a stariji lakše povrede. Lakše su povrijeđeni i putnici koji su bili sa osumnjičnim, dvadesettrogodišnjakinja i jedna maloljetna osoba, navode iz policije.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je sinoć oko 18.30 časova nakon verbalnog sukoba tridesetdevetogodišnjak svojim automobilom naletio na dvojicu državljana Slovenije.

Sukob je uzrokovalo prethodno nezadovoljstvo vožnjom na auto-putu, a kulminiralo je verbalnim sukobom, nakon čega je osumnjičeni s namjerom da usmrti dvojicu muškaraca na njih naletio automobilom i nanio im povrede, navode iz policije.

Tridesetdevetogodišnji državljanin Slovenije osumnjičen je za pokušaj ubistva i dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana