Skandalozan grafit u Karlovcu: Srpska djeca, došla vatat zeca...

Tanjug
Skandalozan grafit u Karlovcu: Srpska djeca, došla vatat zeca...

Zagreb - U karlovačkoj četvrti Rakovac osvanuo je grafit kojim se poziva na ubijanje srpske djece, s nedvosmislenom aluzijom na porodicu Zec.

"Srpska djeca, srpska djeca, došla vatat zjeca, ubij djecu, ubij djecu, spasi život zecu", piše na zidu.

To je izazvalo reagovanje predsjednika karlovačkih Reformista Ivice Margarina, koji je pozvao predsjednika Veća iz HDZ-a Damira Mandića da ga ukloni i na taj način pokaže da ne podržava ovakve pozive na mržnju.

Margarin je upozorio da grafit na jednoj od zgrada u toj četvrti stoji već desetak dana, a u otvorenom pismu Mandiću, koji namjerava da se kandiduje za gradonačelnika Karlovca, poslao je i fotografiju sa tekstom grafita u prilogu.

U pismu Margarin primjećuje da se ovaj grafit nalazi samo stotinak metara od ulaza u kojem stanuje aktuelni gradonačelnik tog grada.

Margarin istovremeno primjećuje da bi gradonačelnik sigurno vidio ovu "gnusnu glupost nepismenog autora" da je bar jednom prošetao kvartom.

"Vrijeme je pred lokalne izbore i u više navrata javno ste objavili da ste kandidat svoje stranke za gradonačelnika grada Karlovca. Dijelom pokažite da ne podržavate ovakve pozive na mržnju spram jednog dijela stanovnika Hrvatske i grada Karlovca. Javno osudite one koji nanose sramotu gradu susreta, njegovom rukovodstvu i vama, a i meni", napisao je Margarin u pismu Mandiću, prenijeli su hrvatski mediji.

Mandić je danas izjavio da je odmah po prijemu pisma "reagovao prema nadležnim službama" i gradskim komunalnim službama, te najavio da će se u svemu i zvanično oglasiti.

Mandić je u odgovoru Mandarinu grafit nazvao neprimerenim i zahvalio mu što je podstakao uklanjanje grafita koji sadrži ustaško "U", s aluzijom na ubijanje srpske djece i, kako se navodi, "'vatanje Zeca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana