Sinđelić dobio status svjedoka saradnika

Srna
Sinđelić dobio status svjedoka saradnika

Podgorica - Aleksandar Sinđelić dobio je status svjedoka saradnika u predmetu protiv okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala terorističke napade u Crnoj Gori na izborni dan, 16. oktobra.

"Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici danas je, odlučujući o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva za određivanje statusa svjedoka saradnika licu A.S. u krivičnom predmetu protiv okrivljenih E.S. i drugih zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, donijelo rješenje kojim se A.S. određuje status svjedoka saradnika", saopšteno je iz Višeg suda.


Takvu odluku, kako se navodi, sud je donio nakon ocjene da će "svjedok saradnik svojim svjedočenjem znatno doprinijeti dokazivanju predmetnih krivičnih djela i pomoći otkrivanju i dokazivanju drugih krivičnih djela za koja se osnovano sumnja da ih je kriminalna grupa vršila".

Bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i još 19 srpskih državljana uhapšeni su u noći između 15. i 16. novembra zbog sumnje da su na dan izbora planirali napade na institucije Crne Gore i crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Sinđelić je uhapšen kasnije i nalazi se u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana