Sinčić prijavio Plenkovića Savjetu Evrope zbog prijetnji i ucjena

Tanjug
Sinčić prijavio Plenkovića Savjetu Evrope zbog prijetnji i ucjena

ZAGREB - Hrvatski evroparlamentarac Ivan Vilibor Sinčić prijavio je premijera Andreja Plenkovića Savjetu Evrope zbog najave da će državne podrške firmama u pandemiji biti uslovljene vakcinacijom njihovih vlasnika i zaposlenih.

Jučerašnja najava Plenkovića izazvala je oštre reakcije u hrvatskoj javosti, a Sinčić je na svom fejsbuk profilu napisao da je premijera prijavio Savetu Evrope i pozvao sve da se, kako je naveo, odupru prijetnjama i ucjenama.

 "Prijavio sam Plenkovića danas Savjetu Evrope. Smatram da je skandalozno, krajnje nehumano i degutantno svome narodu pretiti egzistencijom", napisao je Sinčić.

Naveo je i da je sreo na stotine političara i lidera zemalja, ali nikad nekog, kako je kazao, "toliko očajnog, posebno toliko neuspješnog da mu je država najsiromašnija i najkorumpiranija u Evropskoj uniji, a naduvanog do neba".

"Pozivam vas da se oduprete prijetnjama i ucjenama, jer kad jednom na njih pristanemo, kraja neće biti!", saopštioje Sincić koji je priložio i skrinšot mejla poslato Savetu Evrope.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana