Sestra osumnjičena da je brata primoravala na prosjačenje

GS
Sestra osumnjičena da je brata primoravala na prosjačenje

BAR - Policiji u Baru podneseno je više prijava da je jedan dvanaestogodišnjak fizički napadao djecu, nakon čega je otkriveno da je ovaj dječak primoravan na prosjačenje.

- Preduzeli smo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, i u prisustvu majke i službenika Centra za socijalni rad prikupili obavještenja na okolnosti navedenih prijava. Policija je došla do sumnje da je ovaj dječak žrtva trgovine ljudima, te su u odnosu na to preduzete dodatne mjere i radnje iz nadležnosti policije, u odnosu na šta je lišena slobode njegova sestra N.B. (20) iz Podgorice zbog sumnje da izvršila krivično djelo trgovina ljudima - navode iz policije.

Ona je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo počinila na način što je zloupotrebom povjerenja i korišćenjem teških prilika primoravala oštećenog dječaka na prosjačenje na teritoriji Bara, piše crnogorski Dan. 

- Oštećeni dječak je prikupljeni novac predavao, a ukoliko prikupljena suma ne bi zadovoljavala predviđeni dnevni iznos on bi bio fizički zlostavljan. Dječak je zbrinut od strane službenika Centra za socijalni rad - rečeno je iz policije.

Policija je u odnosu na prijave podnijete protiv dječaka, s obzirom da je on krivično neodgovoran zbog uzrasta, protiv njegove majke L.B. (42) iz Kosova podnijela prekršajnu prijavu zbog zanemarivanja djeteta.

U odnosu na radnje dječaka biće preduzete aktivnosti iz nadležnosti Centra za socijalni rad u skladu sa zakonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana