Šest državljana Srbije na slobodi

Srna
Šest državljana Srbije na slobodi

Podgorica - Šest državljana Srbije pušteno je na slobodu nakon saslušanja zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne i terorističke organizacije, a cilj je bio hapšenje premijera Crne Gore, saopštilo je crnogorsko Specijalno tužilaštvo.

Iz Tužilaštva napominju da je poslije saslušanja za 14 državljana Srbije određen pritvor od 72 časa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizam.


"U toku postupka utvrđeno je da su kriminalnu organizaciju, osim lica koja su lišena slobode, činila i lica na čijoj se identifikaciji i lišavanju slobode i dalje intenzivno radi", navodi se u saopštenju.

Iz tužilaštva napominju da postoji osnovana sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija čiji je cilj bio da utiče na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

"Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine i službenike Uprave policije, zauzmu prostorije Skupštine s namjerom da proglase izbornu pobjedu određenih političkih partija", ističu u tužilaštvu.

Crnogorska policija uhapsila je u noći između subote i nedjelje 20 državljana Srbije zbog sumnje da su ušli u Crnu Goru sa namjerom da tokom jučerašnjeg izbornog dana izvedu terorističke akte.

Među uhapšenima je bivši šef Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, koji je osumnjičen da je vođa grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana