Sedam policajaca povrijeđeno u Ljubljani tokom sukoba navijača

Srna
Sedam policajaca povrijeđeno u Ljubljani tokom sukoba navijača

LjUBLjANA - Sedam policajaca lakše je povrijeđeno u navijačkim neredima tokom utakmice posljednjeg pretkola Konferencijske lige između fudbalskih klubova Olimpija i Rijeka, saopštila je Policijska uprava Ljubljana.

Policija je dodala da nastavlja potragu za odgovornima za nerede.

Tokom utakmice izbilo je nekoliko navijačkih incidenata. Prvi sukobi između organizovanih navijačkih grupa dogodili su se u blizini stadiona uoči utakmice. Službenici specijalne jedinice policije reagovali su i uhapsili jednu osobu.

Protiv hrvatskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, a biće podnesena i krivična prijava zbog oštećenja unutrašnjosti vozila interventne službe u kojem je priveden.

I za vrijeme utakmice utakmice došlo je do masovnog narušavanja javnog reda i mira i prekida na tribinama gostujućih navijača. Prema navodima policije, navijači su koristili jaču pirotehniku, bacali baklje na teren, lomili stolice, bacali ih na policiju i palili ih.

Organizator je zbog bezbjednosti u 63. minuti odlučio da isprazni tribine na kojima su bili gostujući navijači.

Pripadnici specijalne jedinice policije ispratili su gostujuće navijače do vozila, a potom i izvan područja Ljubljane. Iz ove uprave navode da je u toku prikupljanje informacija i identifikacija počinilaca krivičnog djela napada na službenu osobu za vrijeme obavljanja poslova osiguranja.

Policija je saopštila da su i organizatori napravili propust, jer je na utakmici nedostajala trećina redara od predviđenog broja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana