SDSM napustio Skupštinu grada Skoplja

Agencije
SDSM napustio Skupštinu grada Skoplja

Skoplje - Odbornici Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) napustili su Skupštinu grada Skoplja kao znak protesta zbog dešavanja u Sobranju, odakle su prije nekoliko dana izbačeni poslanici te stranke, prenose agencije.

- Četiri godine najsavjesnije i najodgovornije smo radili i zastupali interese građana, ali, nažalost, naišli smo na netransparentnost vladajuće garniture koja izbjegava naša bitna pitanja o projektu “Skoplje 2014”, nezakonitom mijenjanju naziva ulica u glavnom gradu, partijskim spiskovima zapošljavanja u javnim preduzećima - izjavila je odbornik te stranke Sofija Kunovska.

Odbornici iz redova SDSM-a napustili su i gradsku skupštinu u Bitolju.

Prethodno su poslanici te opozicione stranke napustili makedonski parlamant nezadovoljni načinom usvajanja budžeta za 2013. godinu.

Vladajući VMRO-DPMNE i njihov koalicioni partner iz redova albanskog političkog korpusa Demokratska unija za integraciju usvojili su budžet u ponedjeljak, 24. decembra, nakon što je skupštinsko obezbjeđenje izbacilo novinare i poslanike iz redova opozicije.

Lokalni izbori u Makedoniji biće održani u martu, ali SDSM je saopštila da neće učestvovovati sve dok ne budu stvoreni uslovi da oni budu fer i demokratski.

SDSM je zajedno sa još nekoliko partija iz makedonskog političkog korpusa formirala Koaliciju “Savez za budućnost” i počela vaninstitucionalnu borbu protiv Vlade Nikole Gruevskog.

Opozicioni aktivisti svake večeri na pola sata blokiraju ključne saobraćajnice u gradovima širom zemlje, a tokom sinoćnje blokade demonstranti su se u nekim gradovima prvi put koristili pištaljkama.

Za sutra su najavljeni protesti ispred sjedišta vladajućeg VMRO-DPMNE u Skoplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana