Savjetnik ministra CG vrijeđao Srbe

Agencije
Savjetnik ministra CG vrijeđao Srbe

Podgorica - Savjetnik ministra kulture Crne Gore Agron Camaj, koji je na svom “fejsbuk” profilu vrijeđao srpske izbjeglice, ostaće bez posla, prenijele su agencije.

Ministarstvo kulture ogradilo se danas od Camajevih poruka sa objašnjenjem da je on u tom resoru zaposlen po ugovoru o djelu koji ističe 31. decembra i najavljuju da mu radni odnos neće biti produžen.

Savjetnik ministra kulture za međunarodne odnose i evrointegracije Agron Camaj vrijeđao je Srbe na Fejsbuku tokom rukometnog meča Srbija - Crna Gora.

Camaj je nazivao srpske izbjeglice hordama i naveo da je u “Areni zasijao bljesak crnogorske oluje”, aludirajući na protjerivanje Srba iz Hrvatske, piše “Dan”.

- Uz zvuke Marša na Drinu zasijao je BLjESAK crnogorske rukometne OLUJE... Vostani Serbio, sva, pođite sjutra u Arenu, imaćete priliku da još jednom izviždite himnu Crne Gore - naveo je Camaj.

On je uz psovke Srbe nazivao “stokom” zbog zviždanja himni Crne Gore dodajući: “nismo samo zbog tog zviždanja, samo zbog vašeg jada i bijede postali evropski šampioni u vaterpolu, bili drugi u rukometu u Londonu, samo zbog tog zviždanja je onaj mali zabio trojku u posljednjoj sekundi...”

- Nego, meni su super one horde izbjeglica iz okupiranih srpskijeh zemalja kojima Crna Gora dade dom, posao, sve - pa ih eno u Areni sve četnik do četnika, pljuju po istoj toj Crnoj Gori. Žive bile djevojke! Vi ste veće od svega onoga što je bilo protiv vas i nas na tribinama...” napisao je Camaj u subotu.

Camaj je na društvenoj mreži vrijeđao i bivšeg poslanika Ervina Spahića, a zatim se i izvinio.

- Bio sam izrevoltiran nekim stvarima i zato sam to napisao. To je bio mentalni revolt - rekao je Camaj, prenose “Vijesti”.
On je dodao da ne želi da se “rečenice izvlače iz konteksta”.

- Neprimereno sam reagovao, emocije su mi se izmakle kontroli, zato se svima izvinjavam - rekao je Camaj.

- Poštujući Ustav i zakone Crne Gore kao i načela propisana Zakonom o kulturi među kojima i ravnopravno očuvanje svih kulturnih identiteta i očuvanje kulturnih različitosti, Ministarstvo kulture se ograđuje od svih javnih iskaza i delovanja koji se kose sa navedenim principima - saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Navodi se i da neće sve biti završeno na tome već da će Camaj snositi konkretne posljedice.

- Agron Camaj, diplomirani pravnik iz Podgorice nema rešenje za savetnika ministra kulture, već je angažovan po Ugovoru o delu za obavljenje poslova iz oblasti međunarodne saradnje i evropskih integracija u oblasti kulturi. Za ove poslove Ministarstvo ga je angažovalo do 31. decembra 2012. godine, nakon čega se njegov angažman u Ministarstvu kulture završava - najavljeno je iz tog resora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana