Sastanak evropskih i ruskih parlamentaraca u Srbiji?

Srna
Sastanak evropskih i ruskih parlamentaraca u Srbiji?

Beograd - Brisel razmatra ideju da se organizuje sastanak članova Evropskog parlamenta i ruskih poslanika na neutralnoj teritoriji, a kao moguće mjesto razgovora predložena je Srbija, prenosi Tas.

Zamjenik predsjednika Odbora Evropskog parlamenta za odnose sa Rusijom Jirži Mastalka rekao je za ruski list "Izvestija" da se razmatra mogućnost da sastanak bude održan u Srbiji.

"S obzirom da ruski poslanici ne mogu da dođu u Brisel zbog evropskih sankcija, prijedlog je da se organizuje zajednički sastanak poslanika na neutralnoj zemlji, na primjer u Srbiji", rekao je Mastalka.

On je istakao da EU i Rusija treba da počnu da razgovaraju o ključnim pitanjima, te naveo da razmjena iskustva može značajno da doprinese svjetskoj borbi protiv terorizma i da građani evropskih zemalja očekuju veću saradnju Brisela i Moskve.

Predsjednik Odbora ruske Dume za međunarodne poslove Leonid Slutski pozdravio je inicijativu da se nastavi rad odbora za parlamentarnu saradnju Rusije i EU.

Zamjenik predsjednika Odbora Dume za spoljne poslove Aleksej Čepa rekao je da bi među glavnim temama tog sastanka trebalo da budu borba protiv terorizma, ekonomija i problemi sa migrantima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana