Saši Cvetanoviću jednomjesečni pritvor

Srna
Saši Cvetanoviću jednomjesečni pritvor

Beograd - Sudija Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je jednomjesečni pritvor Saši Cvetanoviću /34/, koji je prije dva dana izručen iz Crne Gore zbog sumnje da je ubio Nikolu Bojovića, brata jednog od vođa "zemunskog klana" Luke Bojovića.

Portparol suda Dušica Ristić navela je da je Cvetanoviću pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uticati na svjedoke i mogućnosti da ponovi krivično djelo, prenose beogradski mediji.

Cvetanović bi uskoro trebalo da da iskaz tužiocu za organizovani kriminal u vezi sa optužbama da je direktan izvršilac ubistva Nikole Bojovića 29. aprila u Beogradu 2013. godine, dok su osumnjičeni za organizovanje u ekstradicionom pritvoru u Podgorici.

Za naručivanje ubistva Nikole Bojovića osumnjičen je Slobodan Šaranović iz Danilovgrada, dok je Ratko Koljenšić osumnjičen da je organizovao ubistvo.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana