Šarićeva firma počinje da radi

Agencije
Šarićeva firma počinje da radi

Podgorica - Preduzeće odbjeglog narko-bosa Darka Šarića, "Mat kompani", nakon što ga je u zakup uzeo njegov advokat Radovan Štrbac, ponovo je počelo da radi, pišu crnogorski mediji.

Izvršni direktor firme Muhamed Delagija odbio je da kaže da li je preduzeće poslije višegodišnje pauze ponovo počelo da dobija poslove.

- Ništa ja ne znam. Nemam što da kažem - bilo je sve što je on rekao. Takođe, nije želio da govori ni o tome da li je "Mat kompani" i formalno preuzeo Štrbac, koji je dvadesetak dana prije nego što se javio Upravi za imovinu i potpisao ugovor o privremenom zakupu boravio nekoliko dana u Pljevljima i obišao zaplijenjene objekte braće Šarić.

Ni Radovan Štrbac nije odgovarao na telefonske pozive, a ženska osoba koja se javila poslije više poziva na broj njegovog mobilnog telefona kazala je da je on u Crnoj Gori.

Mediji saznaju da je 38 radnika firme "Mat kompani" koji su kolektivno otpušteni 1. avgusta juče trebalo da se okupi ispred sjedišta preduzeća gdje će dogovoriti dalje poteze i zatražiti sastanak sa poslovodstvom.

Ugovorom koji je Štrbac potpisao sa državom predviđeno je da se na posao vrati 25 radnika, a ostali bi, po potrebi, bili povremeno angažovani. Radnici nisu zadovoljni takvim dogovorom, ali ni činjenicom da im se još niko, osim opštinskih vlasti, zvanično nije obratio nakon što je preduzeće preuzeo Štrbac.

- "Mat kompani" ima najmoderniju građevinsku operativu, prije svega za putarske radove. Sezona tih radova ovdje na sjeveru trajaće još mjesec-dva i onda nema posla do marta. Nije nam jasno kako oni misle da uposle preduzeće, želimo odgovore - kazao je radnik koji je želio da ostane anoniman.

Radovan Štrbac je dugogodišnji pravni zastupnik odbjeglog narko-bosa Darka Šarića, kome se u Beogradu sudi zbog optužbi da je na čelu organizovane kriminalne grupe koja je evropsko tržište snabdijevala kokainom iz Južne Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana