Šarić i Lončar ipak ostaju u pritvoru

Vijesti
Šarić i Lončar ipak ostaju u pritvoru

Bijelo Polje - Vijeće bjelopoljskog Višeg suda donijelo je odluku o produženju pritvora Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, tako da će oni u tamošnjem Istražnom zatvoru dočekati novi termin za ponovljeno suđenje, prenose podgoričke “Vijesti”.

Odluka vijeća Višeg suda dostavljenja je advokatima Šarića i Lončara u Crnoj Gori, a još se u bjelopoljskom sudu čekaju dostavnice njihovih advokata iz Srbije, da su primili odluku o produženju pritvora.

Advokat Miodrag Golubović, advokat optuženog Lončara, potvrdio je da im je vijeće suda u Bijelom Polju produžilo pritvor.

- U nedjelju sam dobio rješenje o produženju pritvora do daljnjeg. Kao razlog navedeno je to što će im se suditi za krivično djelo, za koje je predviđena zatvorska kazna veća od deset godina - kazao je Golubović.

On je naglasio da je advokatski tim Šarića i Lončara očekivao da će vijeće Višeg suda ukinuti pritvor dvojici Pljevljaka, nakon što je prošle sedmice Apelacioni sud ukinuo prvostepenu osuđujuću presudu za krivično djelo “pranje novca”.

Golubović je pojasnio i da će se uskoro znati termin ponovljenog suđenja, a da će se datum dostaviti nakon što sve stranke u postuku dobiju ovu odluku o produženju pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana