Sanaderu ponovo odbijena kaucija

Tanjug
Sanaderu ponovo odbijena kaucija

Zagreb - Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu ponovo je juče odbilo kauciju koja je ponuđena za izlazak iz istražnog zatvora bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera.

Odbrana bivšeg hrvatskog premijera predložila je sudu sedam nekretnina u vrijednosti od 12,4 miliona kuna (1,6 miliona evra) koliko mu je ranije određeno za odbranu sa slobode u slučaju "Fimi-medija".

Nekretnine su ponuđene kao zalog za Sanaderov izlazak iz istražnog zatvora, u kojem se nalazi tri godine. Nekretnine su u vlasništvu Sanaderovih prijatelja iz HDZ-a Luke Bebića, Jerka Rošina i Marija Zubovića, kao i supruge Mirjane. Vidno ljuti zbog odluke suda, Sanaderovi advokati nisu davali izjave novinarima. Postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu, ali, kako je objašnjeno u zagrebačkom sudu, odbrana može u bilo kom trenutku dostaviti i novi prijedlog za kauciju. Sud je nedavno odbio zahtjev Sanaderove odbrane da kao kaucija budu priznate dvije nekretnine u Zagrebu. Vrhovni sud nedavno je ukinuo prvostepene presude za korupciju Sanaderu i njegovoj bivšoj stranci HDZ-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana