Protest na Žabljaku: "Dritane, Durmitorci te se ne plaše"

Srna
Foto: Vijesti.me

PODGORICA - Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je večeras na protestu na Žabljaku da je zbog potpredsjednika Vlade Crne Gore i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i “šačice ljudi sa tri mandata” poništena volja naroda izglasana 30. avgusta 2020. godine.

Pristalice Demokrata, koje su protestovale na Trgu na Žabljaku zbog mogućnosti formiranja manjinske vlade, poručile su Abazoviću da ga se Durmitorci ne plaše.

“Ovaj narod je spremniji danas i odlučniji nego prije dvije godine, ovaj narod ima čiste ruke i diše slobodu,” rekao je Bečić.

On je ocijenio da su nikad brojniji protesti u organizaciji partije koju predvodi.

Bečić je istakao da im nisu bile bitne funkcije i fotelje i da su bili spremni da nemaju nijednog ministra u Vladi, samo da sačuvaju budućnost djece.

Kazao je da su oni koji su dobili mandate na izborima 2020. te mandate dobili na obećanju da sa DPS-om neće stvarati parlamentarnu većinu.

“Na čelu svih institucija koje se bave izborima se nalaze kadrovi bivšeg režima ili kadrovi bliski Građanskom pokretu URA. Evo, neka imaju tu prednost, mi im nudimo i uz tu prednost da idemo na izbore, jer znam koliko ćemo ih ubjedljivo pobijediti.”

Upitao je da li je bilo izbornih uslova u Nikšiću, Herceg Novom, Cetinju, Petnjici...

“Tada se niste pozivali na to, jer ste mislili da ćete pobijediti. Sada se bojite izbora i vi koji ste opozicija nećete na izbore. E, ima da idemo na izbore, jer narod mora da presudi”, kazao je lider Demokrata.

Tamo gdje se narod ne pita je, kako je kazao, sve dozvoljeno. “To znači - anarhija, antidemokratija i javašluk. Mi to nećemo dati”, poručio je Bečić.

Demokrate su najavile i protest u Podgorici za narednu srijedu 23. februar.

Okupljeni na Žabljaku nosili su srpske i crnogorske zastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana