Rusija upozorila Hrvatsku: Uvredljiv jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Putina neprihvatljivi

Anadolija
Foto: Tanjug

ZAGREB - Rusija je uputila snažan protest Hrvatskoj "zbog uvredljivih i neutemeljenih optužbi" hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana na račun predsjednika Rusije Vladimira Putina, saopšteno je iz ruske ambasade u Zagrebu.

Ministar je Putina opisao kao ratnog zločinca, a ruska strana upozorila je Zagreb na negativne posljedice.

Grlić Radman je prošle srijede za Hrvatski radio rekao da je Putin počinio ratne zločine i izrazio nadu da "ruski autokratski režim" neće trajati vječno.

"Ovakvim neodgovornim ponašanjem narušava se tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina", poručuju iz ruske ambasade u Zagrebu na ministrove izjave te dodaju:

"Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljivi."

Rusija takođe smatra neprihvatljivim da je Grlić Radman rusku Vladu nazvao "režimom" i javno poželio da ona ne ostane dugo na vlasti.

Ruska strana stoga je "Zagrebu uputila snažan protest" i službeno ga pozvala da ne izaziva negativne posljedice na međudržavne odnose Rusije i Hrvatske.

"Takođe smatramo potrebnim pridržavati se opšteprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona", dodaju iz veleposlanstva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana