Ruše konak novog manastira kod Ulcinja, policija ne dozvoljava nikom da priđe

GS
Ruše konak novog manastira kod Ulcinja, policija ne dozvoljava nikom da priđe

ULCINj - Nadležne institucije u Crnoj Gori počele su rano jutros rušenje konaka novog manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja.

Na snimku koji je ustupljen Sputnjiku primjetan je veliki broj policije koja nikome ne dozvoljava da priđe i mali broj sveštenika.

Barski paroh Slobo Zeković koji se nalazi na licu mjesta kaže da su takvim postupkom nadležnih svi bili zatečeni.

On navodi da su na Brisku Goru, bez ikakve najave i obavještenja, došle jake policijske snage i specijalne antiterorističke jedinice, a za njima i građevinske mašine.

„Još uvijek ne znamo tačno koja je (građevinska) firma u pitanju koja je pristala da izvrši ovaj sramni čin. Prilazni putevi su bili blokirani od strane policije. Niko nije mogao da pristupi. Monahinje manastira su uspjele nekako kroz šumu da se probiju do crkve. Isto tako smo se i mi sveštenici preko ovih čuka i brda, kroz šumu i šiblje probijali, i uspjeli smo da dođemo do manastira", kaže otac Zeković.

On ipak rezignirano priznaje da su nadležni obavili sramni posao zbog koje su došli, te da je pola konaka pri manastiru Svetog Vasilija Ostroškog već srušeno.

Podsjetimo, mitropolit Amfilohije najavio je nedavno da će crkva u nedelju, 14. juna nastaviti litije.

One će, kako je otac Gojko Perović potvdio za Sputnjik, biti organizovane uz poštovanje svih procedura vezanih za javna okupljanja, kao i svih mjera zdravstvene zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana