Rus zapalio kuću drugom Rusu u Sutomoru

Srna
Rus zapalio kuću drugom Rusu u Sutomoru

Bar - Barska policija je u kratkom roku rasvijetila podmetanje požara u kući ruskog državljanina čiji su inicijali E.K. koja se nalazi u Sutomoru i zbog ovog krivičnog djela uhapsila takođe ruskog državljanina sa inicijalima S.T. /50/ iz Moskve.

Policiji u Baru je prijavljeno da je došlo do požara u kući u vlasništvu E.K. iz Moskve, a koja se nalazi u naselju Pobrđe u Sutomoru.


"Uviđajem izvršenim na licu mjesta utvrđeno je da je požar nastao u prizemlju kuće. Od dejstva požara izgorjela je unutrašnjost spavaće sobe, dok su oštećenja nastala u hodniku i na vratima od četiri druge prostorije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su saopštili da su barski policajci preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi utvrdili činjenice na osnovu kojih bi rasvijetlili događaj.

"Ove mjere i radnje su veoma brzo dovele do sumnje da je požar podmetnuo S.T. koji je prethodno u kući E.K. boravio kao zakupac smještaja. On je lišen slobode u pokušaju da vozom napusti teritoriju Crne Gore", saopštila je policija.

Osumnjičeni S.T. je priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana