Rumunski milioner uhapšen u Beogradu

Agencije
Rumunski milioner uhapšen u Beogradu

Beograd - Rumunski biznismen i političar Sebastijan Gica, koji je od decembra u bjekstvu, uhapšen je u Beogradu sa lažnim slovenačkim pasošem.

Policija je potvrdila njegovo hapšenje. Bivši poslanik, kontroverzni biznismen i vlasnik jedne TV kuće, bio je pod istragom u više slučajeva u Rumuniji, a nestao je nakon što mu je izrečena zabrana napuštanja zemlje. Gica, čija je imovina procijenjena na 100 miliona evra, pobjegao je 19. decembra nakon čega je za njim raspisana međunarodna potjernica i on je važio za najtraženijeg rumunskog bjegunca. Lociran je u Istanbulu iz kog je prešao u Beograd.

Srbija i Rumunija nemaju sporazum o ekstradiciji, pa rumunski zvaničnici kažu da će proces njegovog izručenja trajati neko vrijeme. Kako navode rumunski mediji, bivši poslanik Gica je pod istragom zbog "korupcijskog slučaja povezanog sa posjetom bivšeg britanskog premijera Tonija Blera Rumuniji 2012. godine". Zvanično je osumnjičen za zloupotrebu povjerljivih informacija, mito, kupovinu uticaja i ucjenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana