RTL: Delegacija SDSS neće danas položiti vijenac u Dunav u Vukovaru

Tanjug
Foto: Ilustracija/ 24sata

ZAGREB- Predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) neće ići u Škabrnju, a neće danas ni položiti venac u Dunav u Vukovaru, javio je hrvatski RTL.

Prema ovom mediju, javnosti će danas u Zagrebu biti predstavljena izjava ove manjinske srpske stranke u Hrvatskoj povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Predstavnici opozicionog Domovinskog pokreta, koji predvodi bivši HDZ-ovac i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zaprijetili su da će "živim štitom" onemogućiti delegaciju SDSS da ove godine položi vijenac u Dunav jer, kako su rekli, smatraju da na taj način poslanik i lider te manjinske srpske stranke Milorad Pupovac omalovažava žrtve.

Pupovac je ranije gostujući na zagrebačkoj N1 tv. rekao da će “sigurno posjetiti Vukovar“, a pojašnjavajući zašto žrtvama odaju počast dan ranije, a ne 18. novembra, rekao je:

“Kad je posredi naš dolazak, odredili smo dan ranije kad se okuplja najveći broj ljudi. Odlazimo na Dunav zbog vrlo jasnog razloga – jer su tamo civili završavali ubijeni, i Hrvati i Srbi. To je samo poštovanje prema strašnom vidu stradanja. Znamo da su stradali Hrvati, da su stradali Srbi, odabrali smo to kao način da se to ne zaboravi".

S druge strane, rekao je Pupovac, nakon toga odlazimo na Ovčaru da položimo vence za ubijene iz vukovarske bolnice.

Potom u Crkvi svetog Nikolaja palimo sveće za sve bez obzira na nacionalnost”, naveo je tada Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana