Rodni iz Mućki u humanitarnoj misiji u Crnoj Gori

Vijesti.me
Rodni iz Mućki u humanitarnoj misiji u Crnoj Gori

Nikolas Lindherst, poznatiji kao Rodni iz "Mućki", stigao je danas u Crnu Goru kako bi podržao ideju o hraniteljstvu, u okviru humanitarne misije "Svakom djetetu treba porodica".

Ovaj britanski glumac, prvo je na Cetinju držao govor a potom otišao u crnogorsku prestonicu. U Kraljevskom pozorištu „Zetski dom" je održan veliki skup u okviru ove kampanje kojom se promoviše hraniteljstvo u Crnoj Gori.

Lindherst je došao da podrži kampanju "Svakom djetetu treba porodica" koja bi trebalo da doprinese podizanju svijesti građana o hraniteljstvu. Popularni Rodni za dolazak nije tražio nikakvu nadoknadu niti je od svojih domaćina zahtijevao da mu posebno udovoljavaju.

"Prije svega, želim da zahvalim na pozivu da posjetim ovaj lijepi grad i što sam dio kampanje „Svako dijete treba porodicu". Kako smo imali priliku da čujemo, jako je važno da djeca odrastu u porodici, da na taj način dobiju neophodnu podršku, pažnju i ljubav. Upravo zato, hraniteljstvo je proces koji zaslužuje punu podršku" rekao je Nikolas Lindherst.

Poznati glumac kaže da je cilj ove kampanje izuzetno značajan jer će pomoći u povezivanju djece bez roditeljskog staranja "sa brižnim muškarcima i ženama koji će im pružiti bezbjedno i toplo porodično okruženje".

"Vidio sam i kako hranitelji pružaju podršku, brinu, vole i pozitivno utiču na ovu djecu. Zato pozivam građane Crne Gore da saznaju više o hraniteljstvu i da se prijave da postanu hranitelji, kako bi svako dijete moglo da raste u porodici i dostigne svoj puni potencijal", rekao je glumac a prenose Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana