Rodićevi saradnici se brane sa slobode

Agencije
Rodićevi saradnici se brane sa slobode

Beograd - Bivši vlasnik "Roda marketa" Bogdan Rodić, kao podstrekač, jedini je ostao u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ometanja istrage oko malverzacija teških 1,4 miliona evra, dok je šest njegovih saradnika, poslije saslušanja pušteno da se brane sa slobode, potvrdila je Gordana Čolić, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

Srpski biznismen uhapšen je u ponedjeljak u Pančevu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i tako nanio štetu od blizu 1,5 miliona evra preduzeću "Briksol" iz Vršca. Rodić, nekadašnji vlasnik "Pivare MB", uhapšen je, sa još šest osoba (direktori i članovi upravnih odbora) i određen mu je pritvor od 30 dana, potvrđeno je Centru za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) u pančevačkom Višem javnom tužilaštvu.

Osumnjičeni, inače vlasnici oko 60 odsto akcija oštećenog preduzeća "Briksol", najprije su uz saglasnost malih akcionara osnovali novo preduzeće koje je nosilo isti naziv, a potom na njega prenijeli svu imovinu privatizovanog preduzeća. Novoosnovano preduzeće je potom, bez znanja malih akcionara, prodato jednoj hrvatskoj firmi, ali novac nije završio u "Briksolu" već na privatnom računu Rodića, objasnila je Čolićeva za CINS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana