Ročište Vesni Medenici odgođeno za 1. februar

Srna
Ročište Vesni Medenici odgođeno za 1. februar

PODGORICA- U Višem sudu u Podgorici danas je za 1. februar odgođeno ročište na kojem je trebalo da se raspravlja o zakonitosti i opravdanosti podignute optužnice protiv bivšeg predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice i ostalih okrivljenih.

Kao razlog je navedeno da pravno lice "Kopad kompani" iz Nikšića nije uredno obaviješteno, odnosno nije primilo sudski poziv.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj.

Okrivljenom Milošu Medenici Tužilaštvo, između ostalog, stavlja na teret da je u 2019. godini stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali Vesna Medenica, devet okrivljenih lica i okrivljeno pravno lice radi vršenja krijumčarenja cigareta.

Okrivljenoj Vesni Medenici se stavlja na teret i da je krajem 2018. i početkom 2019. godine, kao predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore, podstrekavala okrivljenu Milicu Vlahović Milosvaljević, sudiju Privrednog suda Crne Gore, da zloupotrijebi službeni položaj.

Specijalno državno tužilaštvo vjeruje da su Miloš Medenica i njegova majka Vesna, prihvatili mito nakon što je odlučila da, koristeći položaj u sudstvu, izdejstvuje presudu u korist kompanije "Fab lajv", koju je tužila firma "Gugi komerc".

Vlasnici "Fab lajva", okrivljeni Marko Popović i Bojan Popović, kako sumnja Specijalno državno tužilaštvo, prihvatili su da plate 181.000 evra u protivvrijednosti u nekretninama kako bi bilo presuđeno u njihovu korist, a na štetu "Gugi komerca", koji je takvom odlukom Vrhovnog suda oštećen za 2,3 miliona evra.

Naredno ročište je sudija Goran Šćepanović zakazao za 1. februar u 8.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana