Robija za makedonsku putnu mafiju

Agencije
Robija za makedonsku putnu mafiju

Skoplje - U Makedoniji je osuđeno 86 službenika na naplati putarina duž koridora 10, koji su izdavanjem lažnih fiskalnih računa Agenciji za državne puteve nanijeli štetu od 1,7 miliona evra.

Oni su osuđeni na zatvorske kazne od osam mjeseci do šest godina. Oni su, u dužem periodu, izdavali lažne fiskalne račune, a novac dijelili između sebe.

Najvišu kaznu, od šest godina i tri mjeseca zatvora, dobio je prvooptuženi i organizator Irfan Idrizi, dok je na osam mjeseci osuđena osoba koja je izrađivala lažne račune.

Osim zatvorske kazne, svi su zaduženi da Agenciji za državne puteve nadoknade štetu od 1,7 miliona evra. Ujedno, biće im konfiskovan novac, koji samo od prvooptuženog iznosi oko 80.000 evra.

Prema izjavi sudije u tom postupku, 23 optuženih su priznali da su se udružili, zloupotrijebili službeni položaj i prisvojili novac, a 18 njih je objasnilo kako su to radili. Prema njihovim izjavama, u ljetnjim mjesecima na nekim frekventnim punktovima dobijali su i po 500 do 800 evra u jednoj smjeni.

"Slučaj Kaldrma" je najobimniji predmet u makedonskom pravosuđu po broju optuženih u jednom slučaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana