Razišli se građani koji su protestovali ispred skupštine Crne Gore

Tanjug
Razišli se građani koji su protestovali ispred skupštine Crne Gore

PODGORICA - Građani koji su danas protestovali ispred Skupštine Crne nakon ponovnog usvajanja izmjena Zakona o predsedniku republike, razišli su se večeras oko 20 časova.

Učesnici protesta su zvižducima ispratili usvajanje zakona, a nakon toga su ka zgradi skupštine, koju su obezbjeđivale jake policijske snage, poletjele kamenice i flaše, prenosi RTCG.

Kamenicom je razbijeno staklo na ulaznim vratima skupštine, a iz bezbjednosnih razloga, svijetlo u zgradi skupštine je ugašeno.

Portal Vjesti onlajn je prenio saopštenje policije u kojem se navodi da je jedan broj okupljenih demonstranata maskiranih fantomkama uklonio dio zaštitne ograde ispred zgrade skupštine, a potom napao pripadnike policije kamenicama, flašama, pirotehničkim i eksplozivnim sredstvima i suzavcem.

Učesnik protesta Predrag Vušurović, aktivista i nekadašnji predsjednik omladine Liberalnog Saveza Crne Gore, poručio je da će od sutra biti blokirani sve gradovi u Crnoj Gori i ocijenio da je današnjim glasanjem definitivno potvrđena izdaja Crne Gore.

“Izdaja po dubini i do korena, a na to odgovor može da bude samo blokada”, rekao je Vušurović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana