Ratni veterani traže od Milanovića da podnese ostavku

Agencije
Ratni veterani traže od Milanovića da podnese ostavku

Zagreb - Odbor za ratne veterane zagrebačkog HDZ-a zatražio je danas neopozivu ostavku hrvatskog premijera Zorana Milanovića, zbog izjave da je u Hrvatskoj bio građanski rat, prenose agencije.

Milanović je juče, komentarišući izjavu predsjednika stranke HSP-AS Ruže Tomašić da je “Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti”, prema izvještaju Nove TV, rekao i da “Hrvatska nije Danska i Finska, u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a svi su ostali gosti, međutim, ta Finska nikada nije imala građanski rat”.

Predsjednik Odbora za ratne veterane zagrebačkog HDZ-a Zoran Piličić nazvao je tu izjavu skandaloznom, a na opasku novinara da je Milanović naveo i “da je na Hrvatsku izvršena agresija”, on je rekao da je ono što je rečeno na prvu ruku prisutno u glavi te zatražio da se premijer javno izjasni o tome što se početkom devedesetih godina 20. vijeka dogodilo u Hrvatskoj.

Milanović je danas rekao da njegova izjava na Novoj TV nije bila emitovana u potpunosti, da je rezana, pa nedostaje nastavak u kome govori da je u Hrvatskoj “bio razorni rat i agresija”.

On je novinarima, okupljenima prilikom predaje zajedničke liste SDP-a, HNS-a i HSU-a Državnoj izbornoj komisiji za izbore za Evropski parlament, pustio na tabletu snimak priloga sa te televizije, kao i nastavak svoje izjave, navodeći da je njegov govor prekinut i da je novinarka izvukla vlastiti zaključak.

Milanović je ocijenio da je to “gruba manipulacija i namjerni potez da bi se izazvala ovakva rasprava”.

- Građani koji su učestvovali u agresiji i pobunili se protiv Hrvatske vraćeni su u hrvatski ustavni poredak i to je najveća afirmacija Hrvatske, to su hrvatski građani koji su abolirani, poštuju hrvatske zakone i danas su naše kolege u Saboru - istakao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana