Raste podrška HDZ-u, a opada SDP-u

Agencije
Raste podrška HDZ-u, a opada SDP-u

Zagreb - Najnovija istraživanja u Hrvatskoj pokazuju da je SDP Zorana Milanovića i dalje najjača politička opcija, a predsjednik Ivo Josipović je najpozitivniji političar, prenose agencije.

Redovno mjesečno istraživanje agencije „Promocija plus” pokazuje, međutim, da se trend podrške SDP-u smanjuje, dok istovremeno raste podrška Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ).

Od ostalih stranaka još samo laburisti prelaze izborni prag na nacionalnoj osnovi, a zabilježen je i rast podrške HNS-u.

Sedamnaest mjeseci nakon paralamentarnih izbora u Hrvatskoj i neposredno uoči lokalnih koji će biti održani 19. maja, istraživanje sprovedeno telefonom na 1.300 ispitanika, ukazuje da je SDP i dalje vodeća stranka, ali sa sve manjom prednošću pred najvećom opozicionom strankom.

Josipović je sa 43,9 odsto podrške što je 0,1 odsto više u odnosu na prethodni mjesec, i dalje najpozitivniji političar u zemlji čime se nastavlja njegova dominacija na skali odabira najpozitivnijih hrvatskih političara, a koja traje od početka njegovog mandata.

Premijer Milanović je na trećem mjestu.

Na vrhu liste negativnih događaja hrvatskih političara četvrti mjesec za redom drži lider HDZ-a Tomislav Karamarko, dok se Milanović popeo na drugo mjesto na ljestvici negativnih.

Vlada Hrvatske u svom šesnaestom mjesecu vladanja uživa podršku od 34,6 odsto prema istom istraživanju, za 0,4 odsto manje nego u prethodnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana