Raskol unutar HDZ-a zbog glasanja u Saboru

Tanjug
Raskol unutar HDZ-a zbog glasanja u Saboru

Zagreb - HDZ-ovi saborski zastupnici Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli su danas u Hrvatskom saboru ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika najuticajnije vladajuće HDZ, a hrvatski konzervativci Ruže Tomašić kritikovali su nedostatak kvoruma u parlaentu i poručili da je takvo ponašanje neodgovorno.

Jandroković je Hini potvrdio da je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika zastupničkog kluba HDZ, ali nije želio dodatno da obrazlaže razloge.

Jandroković je samo rekao da je zajedno s kolegom Mlakarom ostavku predao predsjedniku HDZ-ovog Kluba zastupnika Ivanu Šukeru i da se nada da će to podstaći raspravu o funkcionisanju Kluba.

Da u komunikaciji unutar Kluba zastupnika HDZ-a i stranaka Domoljubne koalicije postoje problemi postalo je jasno nakon što je Sabor već treću sedimicu za redom odložio glasanje o nizu tačaka dnevnog reda zbog nedostatka kvoruma.

S druge strane hrvatski konzervativci Ruže Tomašić su na Fejsbuk profilu poručili da se stare navike teško mijenjaju i da će se stvari morati riješavati na narednim parlamentaranim izborima.

"Zbog ovakvog neodgovornog ponašanja, a posebno onih koji su obećavali i snose odgovornost za predložene reforme, ovakvi zastupnici ne zaslužuju da više ikad budu izabrani za obnašanje ove časne dužnosti", poručili su konzervativci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana