Pusić: Kasno za povlačenje tužbi

Agencije
Pusić: Kasno za povlačenje tužbi

Beograd - Ministar spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas u Briselu da je sada kasno za povlačenje uzajamnih tužbi za genocid Srbije i Hrvatske.

Pusićeva je podsjetila da je u posljednjih godinu dana o toj temi imala nekoliko razgovora kako sa šefom srpske diplomatije Ivanom Mrkićem, tako i sa prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

"Složili smo se da je za rješavanje tog problema ključno da Hrvatska dobije podatke o nestalima tokom rata devedesetih godina", rekla je Pusićeva novinarima u pauzi današnjeg zasjedanja Ministarskog savjeta EU.

Ona je rekla da je Srbija dosad dostavila podatke o samo 15 nestalih osoba, dok ih na spisku ima više od 900, prenijeli su beogradski mediji.

Pusićeva je rekla da će podršku Hrvatske evrointegracijama Srbije izraziti sutrašnjim prisustvom na međuvladinoj konferenciji Srbije i EU u Briselu.

Ona je navela da će ovu priliku iskoristiti da se na marginama događaja sretne sa Mrkićem i drugim visokim funkcionerima iz delegacije srpske vlade, ali da o obostranom povlačenju tužbi, najvjerovatnije, neće biti razgovarano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana