Pupovac:Nestali zajednička tema, odgovornost i Beograda i Zagreba

Tanjug
Foto: tanjug

VUKOVAR- Pitanje nestalih je zajednička tema Srbije i Hrvatske, izjavio je danas predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac dodajući da je odgovornost i na Zagrebu i na Beogradu.

Pupovac je to rekao nakon odavanja pošte nastradalima u ratu u Vukovaru 1991. godine, a na pitanje novinara da li je Vukovar mjesto odakle bi trebalo poslati poruku Beogradu da otvori arhive o nestalima iz Domovinskog rata.

Istakao je da je pitanje nestalih zajednička tema, u kojoj bi svi, kako naglašava, trebalo da ponesu svoj dio odgovornosti.

„I Zagreb i Beograd, svako onoliko koliko nosi saznanje, nosi i odgovornost“, kazao je Pupovac.

Dodao je da u tom smislu ne samo da podržava da dođe što prije do nastavka razgovora između predstavnika Vlada u Beogradu i Zagrebu, nego da dođe do rezultata do kojih je moguće doći poslije tih saznanja. „Pitanje nestalih i odgovornih za stradanje ljudi nije nešto o čemu ćemo prestati brinuti i čemu nećemo posvetiti neophodnu pažnju. To je pitanje koje sprečava da imamo dubok osećaj mira u Hrvatskoj i da postoji miran osećaj među ljudima koji žive sa jedne i druge strane Dunava“, zaključio je Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana