Pupovac:Hag da potvrdi bez genocida

Agencije
Pupovac:Hag da potvrdi bez genocida

Zagreb - Poslanik SDSS Milorad Pupovac izjavio je da očekuje da će Međunarodni sud pravde u Hagu presudom potvrditi da na ovim prostorima 90-ih nije bilo genocida.

"Zločini jesu počinjeni, razaranja jesu počinjena, etnička čišćenja su počinjena, ali genocida na sreću nije bilo", rekao je Pupovac novinarima u Zagrebu uoči sutrašnjeg objavljivanja presude Međunarodnog suda u Hagu povodom međusobnih tužbi Hrvatske i Srbije za genocid.

On je dodao da nema sumnje da će sud skrenuti pažnju na počinjene zločine i podsjetiti obije zemlje da ne mogu izbjeći sankcionisanje zločina time što će stvar prebaciti na tužbe za genocid.

"To očekujem i tu će sigurno svoje mjesto naći i Vukovar, i Ovčara i druga mjesta, i ona koja se tiču Srba i ona koja se tiču Hrvata", naglasio je Pupovac.

Bivša premijerka Jadranka Kosor izjavila je da je hrvatska tužba bila dobro pripremljena i ocenila da je sve što je u njoj izneto dovoljno za presudu u korist Hrvatske.

Ona je dodala da sud ima svoja merila i da je teško proceniti kakvu će odluku doneti.

"Bilo bi dobro da politika presudu, kakva god ona bila, ne komentariše vraćajući se preterano u prošlost nego s pogledom u budućnost", rekla je Jadranka Kosor.

Međunarodni sud pravde u Hagu sutra će objaviti presudu u sporu Srbije i Hrvatske po tužbama za genocid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana