Pupovac: Srbi treba da iskoriste priliku i rješavaju svoje probleme

Srna
Pupovac: Srbi treba da iskoriste priliku i rješavaju svoje probleme

Beograd - Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac smatra da Srbi nakon izbora u Hrvatskoj treba da iskoriste priliku, ukoliko se ona ukaže, i sa ostalim strankama u novoj hrvatskoj vladi rješavaju probleme koji su se nagomilali u različitim oblastima, od stambenog zbrinjavanja Srba, do obnove povratničkih sredina.

Komentarišući rezultate poslednjih izbora u Hrvatskoj i šta oni znače za srpsku zajednicu, Pupovac kaže da je to za Srbe u Hrvatskoj pretpostavka oslobađanja od strahova, da osjete da se u Hrvatskoj stvara normalnije stanje i da počne komunikacija sa tim dijelom političke scene u Hrvatskoj sa kojim nije bilo komunikacije od 2011. godine.

"Bez toga se ne može osigurati ni politička stabilnost u zemlji, niti Srbi u Hrvatskoj mogu ozbiljnije učestvovati u vlasti i rješavati svoje probleme", rekao je Pupovac za "Politiku".

Govoreći o izbornom porazu lidera SDP-a Zorana Milanovića, Pupovac je naveo da je to poraz koketiranja s nacionalizmom, sa desnom scenom, kako je to činio i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

"To se Milanoviću obilo o glavu", istakao je Pupovac.

Prema njegovim riječima, sa osvajanjem vlasti lider HDZ-a Andrej Plenković ima priliku da reformiše stranku do kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana